Friday, 7 September 2012

Impian


Hmm…kejap je aku dah sem 7. Rasa macam baru semalam je aku sem 1, berwajah innocent.. Sekarang ni aku dah jadi super senior la kat yuyuem ni…hehe I’m senior ok, I’m senior..:p

Sepanjang cuti sem 6 ni, macam2 benda yang aku nak cter sebenarnya..tapi aku jarang on9 kat umah. Mula je cuti, aku dah diuji.. kucing2 kat umah tak sihat. Bermula dengan E-wok (aku x sure betul ke eja cmnie, abang aku bagi nama ni sempena nama watak lam cter star wars) atau aku panggil Seung Ri, then berjangkit pulak kat Jebat, pastu Adik..

Sepanjang anak2 kucing tu sakit, mulut aku ni x renti2 ucap “hasbunallahu wa ni’mal wakeel*” (cukuplah Allah bagi kami, & Dia sebaik2 pelindung), mata pulak tak renti2 nangis.

Susah hati jangan kata la..sangat2 susah hati.. sampai family aku pun geleng kepala tengok aku. Hmmm..

Dan sepanjang tempoh aku bersedih tu la, muncul satu impian dalam minda aku ni..

“nanti, bila dah ada rumah sendiri, aku xmo bela kucing dah!! Biar la aku bela kura2 ke, ikan gapi ke, katak puru ke, kumbang emas ke, apa2 je la! Yang penting bukan kucing. Bela kucing, dia sakit je aku susah hati..dia sakit je aku sedih2..malas la!”

Murni tak impian aku?? J

Tapi tapi tapi tapi tapi tapi tapi tetiber je aku gelak sendiri kat impian aku tu..haha..macam tak logik la pulak..

Hari2 aku berkepit dengan kucing kat umah..

Kalau kat u lak, kalau boring mesti cari kucing..

Pantang jumpa kucing liar, mesti aku tegur.. kalau jinak, siap aku dukung2 lagi..

ni buktinya!!pic2 ni aku snap masa otw nak balik yu tadi..jumpa kat kedai makan, terus aku "beramah mesra" dengan dyekor walaupun dyekor tak peramah pown..:p



Agak2 menjadi ke impian aku ni…??

Ok, berprinsipkan moto “nothing’s impossible”, aku akan coba2 merealisasikan impian ni yer.. pasni kalo jumpa kucing kat kafe, aku nak wat tak tawwww je…hehe (ye, aku sendiri pun tak percaya aku leh wat tak taw..)

UniMeOw: setiap kali cuti sem, aku jadi tukang bela lemak, setiap kali hujung & awal sem, aku jadi tukang bina otot…:p

*doa bila susah hati, & bleh diamalkan bila2 pun..:)

7 comments:

Chic Na said...

bleh caya ke impian tu akan tercapai? hikhik.. ganbatte uni! ;)

UniMeOw said...

tq yunk..haha mcm xleh caya,,tp wat ms ni uni wat2 caya..:p

IntaNBerliaN said...

blh caya ke impian tu.. hihii... uni kan peminat tegar kucing... :-)

Fahz said...

Sungguh murni impianmu itu.hehehhe.btw tak pe kalau nak sedih2 sbb kucing pun.Kucing kan binatang kesayangan Nabi swt kita..kan kan kan kan.. :)

Zara Alisha said...

(^__^)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

murni ke tak ek?? Yana pun pernah terfikir camtu.. Bila kucing sakit @ mati, dah takmau bela kucing lagi bela yang ada je sampai akhir hayat diorang. Tapi bila masuk je blog, tengok kucing comel2 alahai.. rindu nya kat kucing

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

saya pun pernah macam tu..bila kucing mati, rasa lepas nih x nak dah nak bela2 kucing..last2 kalah jugak..

lemah kepala lutut tgk renungan menggoda dorang tu.,..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...