Friday, 18 February 2011

Owh kasihan… :’(

Pas cuti midsem, ada baby terjatuh dari tingkat xtaw berapa..

Kejadian ni berlaku kat kolej aku..uhukkk sedih…keciaaannnnn kat dia..

Baby nie jatuh kat depan bilik budak Cina,,thx God,,budak 2 baik giler..keluarkan baby nie dari longkang..

At 1st, baby tu memang xleh gerak. 2 3 hari. Orang bagi makan pun dia xmo makan. Dah la kaki belakang xleh gerak langsung. Dia boleh gerak kepala je,Pastu ada benjol kat belakang dia, tulang dia dah senget.

Aku fikir, memang nak KO dah baby ni..huuu
So aku buat keputusan nak balik kampung minggu tu supaya baby 2 x KO depan mata aku.huhu

Tapi bila aku balik dari kampung, dah ada orang letak dia dalam kotak. Budak sabah Sarawak (jiran budak Cina 2 ) letak baby nie depan bilik dyorang..

Tyme ni baby takot2 lagi...cian dya..

jangan komen pasal saiz kotak. dyorang selalu tukar2 kotak kat baby..
hanya Allah yang dapat mbalas jasa baik dyorang...isk2..

 Ada sorang kakak senior tu baik sangat. Dia bawak baby pegi klinik, doktor cakap memang tulang baby tu daripada melintang jadi menegak. (haha aku dah xtaw nak eksplen macam mana)

Kakak tu pun jaga la baby tu dengan penuh kasih sayang.. J

Kini..(xleh blah!!)

Baby  2 dah boleh gerak, cuma kaki belakang dia je yang still xboleh gerak..huhu dia dah x takut orang, kecuali orang laki. (biase r, laki memang menakutkan..haha)

Kakak tu memang penyayang, bagi makan, mandikan, kalau baby tu gatal2 dia tolong garukan..kan kaki dia xleh gerak..huhu

Aku doakan kakak tu sentiasa bahagia, diberkati dan dilindungi Allah selalu.
& wat budak Cina n sabah Sarawak tu,,aku doakan dyorang dapat hidayah dpd Allah SWT..amin..(x salah kan doa orang bukan Islam dapat hidayah,,xleh doa kesejahteraan je kan..)

UniMeOw: Ya Allah, kasihanilah orang2 yang penyayang..amin..

5 comments:

Nur Syahida said...

wah bagusnya... depan bilik sy pon ada baby kucing 5 ekor..nakal2 smua.. suka main naik turun tgga

UniMeOw said...

hehe dpp mana?
syiok r tyme baby nakal2 cm2...kiut!!

Zamri said...

sempat lg ko ckp laki2 menakutkn..haha..

kesian jgk ngok kuceng tu..
nseb bek la korg perihatin..
klu x,xdpt die nk ngok dunia ni..

UniMeOw said...

haha mesti r..dah jd kewajipan aku ngutuk laki...lalala~

kasih sufi said...

hmm..sy pernah dgr cter ni..dah tersebar 1 dpp.. kesian kucing tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...