Friday, 18 March 2011

Cita-cita yang tidak kesampaian

Sesungguhnya aku pernah menyimpan satu impian suatu ketika dulu…dalam diam-diam, aku bercita2 nak jadi….

CIKGU TADIKA!!      
Oo yeah~

Hehe betapa “rock”nya cita-citaku ini…sebab aku suka budak2!! Tambah lagi yang manja..hehe (yang xmanja xkan dilayan coz aku xtaw nak layan budak xmanja) lagipun aku memang suke kalau bab2 menyanyi, main, baca buku cerita..hehe

Jadi, apabila berpeluang masuk ke dalam sebuah tadika di Bota, Perak…aku pun x melepaskan peluang ambik gambar dengan penuh rasa riang dan gembira..


Tak boleh jadi cikgu tadika, boleh berangan seketika pun jadik la!hehe..^_^
Memang dalam family aku antara yang suka budak2..yang paling suka budak2 Angah aku la..aku pun x paham dengan dia tu. Mana pun dia pergi, dari dulu sampai la sekarang adaaaaaa jer budak & aweks suka kat dia. Aku pun xtau la ilmu apa dia guna..huhu
Angah aku dengan czen...ada jer idea nak layan budak2..hmm..

Kalo raya, kami sefamily akan balik umah wan. Yang bestnya time raya aku x payah kalut2 kat dapur. Kalo aku pegi dapur confirm budak2 2 ikut lalu memporak-perandakan suasana dapur yang memang sedia bz 2..huhu

maka bermulalah acara menarik phatian budak2 agar xkaco dapur..huhu

So keja aku adalah jaga budak2 dan jangan sesekali izinkan mereka (ayat xleh blah!haha..) mengganggu tok, mama, n mak2 sedara aku kat dapur..hehe kan best tu..hah,tambah lagi peranan aku time raya, kena penuhi permintaan budak2 tu..kalau suruh dukung,dukung la keja aku..kalau suruh bancuh susu pun aku la akan jadi mangsanya..kalau budak2 tu nak berak? Hehe yang tu aku panggil kakak diorang..lalalala~

Hmm…nak tau kenapa aku cancel cita2 aku jadi cikgu tadika..?

Hehe sebabbbbb..

Mama ugut aku “kalo jadi cikgu tadika kena basuh berak budak..”

Warrrgghhh..!! maybe dia memang xnak aku jadi cikgu tadika, that’s why la..huhu

Jap2, sebut pasal cikgu tadika ni, mengingatkan aku dengan kata2 lecturer aku..kalau kat Malaysia, cikgu tadika ni orang pandang sebelah mata jer. (maybe sebab tu kot mama xnak aku jadi cikgu tadika)..Xperlu ada ijazah pun kalau nak jadi cikgu tadika. Tapi kalau kat Barat, nak jadi cikgu tadika silap2 kena ada PhD (aku x sure betul ke x..) psikologi kanak2. Hmm..

Aku lebih setuju dengan Barat, coz didikan waktu kanak2 la yang paling penting untuk memanusiakan seseorang manusia itu..

Tulip Berduri: sekarang bercita2 nak jadi Pakar Psikologi Kanak2 pulak..haha doa2kan la yer..;)

MeOw2: credit 2àbLoG LaMa aKu…

1 comment:

Mia Zara said...

imiginasi kanak2 sangat luas.. n diorang lagi kreatif dr kanak2.. mesti best klu dpt jadi ckgu tadika... pe yang penting sabar..ehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...