Thursday, 20 October 2011

Jangan benci math!


Ramai kawan2 aku benci math!
Susah, boring, x bes…ni la alasan2 yang selalu aku dengar..
Yang paling xleh blah,,, “math x digunakan dalam kehidupan..penah ke ko guna integration lam idup ko? Penah ko kira luas trapezium?”
Hadeh…aku tepuk dahi.. memang la math x digunakan,,sebab KO YANG X GUNA DIA… cube ko guna…kan berguna math tu..huhu
tengok,,kucg pon suke math aw..sumber

“ko x usaha kot,,pastu tros benci kat math…sebab tu ko bangang x leh g ngan math..” aku cuba mengayat bagi membersihkan mentality kawan aku sorang neyh..
Jawapan dia: “aku usaha dah,,aku struggle giler2 math masa kat kolej! Tapi rezat yang aku dapat memang x berubah! Aku pun xtau nak buat macam mana..sebab tu sampai sekarang aku benci math!”
Helooo cik adik…..memang la ko dah usaha…akak paham…
Tapi kan,,kita kena paham jugak, potensi manusia x sama.
 Ada orang xpayah study pun math, cikgu ajar sekali, terus boleh jawab masa exam.
Ada orang pulak kena banyak latihan,,baru boleh jawab. Aku la ni..huhu
Ada orang, dia x berapa pandai math, maybe terlalu banyak guna otak kiri kot..huhu.. orang jenis ni, usaha dia perlu berpuluh2 kali ganda daripada orang lain!
Plus,,minat yang mendalam..
plus lagi,,xkenal erti givup!
Haaa baru la dia boleh impruf math..
So,,bagi aku x perlu salahkan subjek yang kita ambik..xde faedah pon..
Better cari apa yang x kena dengan diri sendiri n impruf urself…
Aku dulu pon bengong xpandai sejarah,,,tapi aku cuba jugak minat. Even aku bengong  “kureng” dalam subjek tu, even aku kureng minat, atlis AKU X BENCI mana2 subjek. Sebab semua tu ilmu… J
Jadi,,jangan benci math yer. N jangan benci apa2 subjek pon! Tawww…..(dengan gaya gediks!) cis..
study kerana markah,,memang macam tu..cuba study kerana Allah…hehe
UniMeOw : aku pon x terer math sebenaqnya..muahaha~
but...



8 comments:

meowwmania said...

dah lama tinggal kan skolah huhuu...

Arif Aiman said...

saya pun sayang math!! math is fun! the most fun subject!

UniMeOw said...

MM:tp math tetap d hati..hehe

aiman:waaa akak ada geng la cmnie..:D

siti najuwa said...

haha...math2...
dl aku pk math ni pasal no je...
tp sebenarnya x...
dia ada jgk selit sejarah...sejarah math la... :)
mayan numbers, arabic numbers...perh, best kot!

UniMeOw said...

Alhamdulillah,,,btambah sorang g kawan aku tg suka math...:D

x bes mcm mn pon dya tetap ilmu! :)

sha my heart said...

tak berapa suka tapi tak benci math, sb math ni penting dalam hidup kita =)

UniMeOw said...

hehe x suka xpe kak sha,,jgn bnci je...

ok r kak sha x bnci..peace! :D

Anonymous said...

hmmm.. dulu mase sek rendah hingga form3 sy memang xsukeeeeeee math... msuk form 4 sy suka math moden tp x addmath... msuk universiti jmpa addmath.. study hard giler2..nak dpt A... hehehe..skang sy suka giler ngn math tp sy xsuke stat......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...