Monday, 10 October 2011

Kalau x betul, watpe nak marah??

“Uni, uni suka kat Nafis ekkk…” Azhar mula tersengih, sengaja ingin mengusik.

Aku mula nak naik hangin, mamat ni apesal lak ni..

Masa ni aku form 3, x pasal2 aku kena gosip dengan classmate. Nafis ni budak pandai dalam kelas aku time tu. Dia selalu borak2 dengan aku. Pasal study je pun!!

Tup tup dah kena gosip. Bengang betul haku!

Aku mula tarik muka masam+kelat+pahit kat Azhar.

Azhar yang sedar reaksiku itu hanya ketawa.

“Ayuni,,,benda tu bukan betoi pun kan. So watpa nak marah??

Ayat beliau ni betul2 menusuk jantung aku..chewahh..

Betul jugak kan, dah sah2 apa orang kata tu x betul, so watpe nak marah?

Tapi.. kalau apa orang kata kat aku tu betul pulak, aku fikir macam ni pulak,
dah memang betul pun apa dyorang kata, so watpa nak marah??

At last, orang kata apa pun kat aku, even betul ke, salah ke, semua aku x marah. Lantak korang la! Mulut korang, dosa korang tanggung sendiri. Haha..

Masa aku buat ROS (lebih kurang macam praktikal la jugak) kat sekolah, x pasal2 aku kena gosip dengan sorang cikgu duda. Tua banyak daripada aku pulak tu!
Cikgu2 laki ngusik aku depan2, aku buat bodoooo je.. nak marah pun x guna. Xde faedah. Lagipun pe dyorang cakap tu bukan betul pun. Kawan2 kat u yang muda remaja pun aku x minat, apatah lagi orang tua. Xdak masa aku nak layan gosip+fitnah liar tu semua. Cis!

Kenapa dalam n3 nie dengan selambernya aku mention nama Nafis yang penah kena gosip dengan aku dulu? Sebabbbb…aku x minat kat dia pun. So aku x takut.

Ada orang,,belum kena gosip lagi dah melenting. Sebab apa? Ntah la,,wallahualam..





kalau benda tu x betul,,toksah la dok meletup..tengok macam kami ni ha,coooollll je..hehe



UniMeOw: tQ Ad, ajaran Ad tu Uni amalkan sampai sekarang!

9 comments:

Nazirah said...

bgus la cikgu ni..hehe

GtHans said...

ehehe..betul³

ItaJeff said...

Salam...hi uni...salam kenal :)...nnt emailkan alamat uni ke email kak ita ya, rnitajeff@yahoo.com..nk kirim notebook meow2...thx for joining in 'sharing the love'

UniMeOw said...

Nazirah & gtHans:tu la kan,,mulut tempayan boleh gak ditutup,,mulut manusia payah skit...so xyah nak marah2...:D

kak ita:siyesly uni xtaw pic2 dalam n3 akak 2 notebook..igt ke hiasan kat dinding!hahaha~~
okeh,t uni emel! >_<

siti najuwa said...

weh...nafis..pakwe lama aku 2! hahahaha

UniMeOw said...

haha aku taw la jwa..
saja ak nak menjeleskan ang...lalala~

NormaLiza Mah said...

org mmg suka ckp.. buat nk marah dgn apa org ckp..
tapi tak tahu kita terasa. isyyhh....
btw, thx ya sbb komen entry saya. thx so much.

sha my heart said...

usik mengusik membawa bahagia =)

so, cool je la, dah nama pun usik dan memang benda tu tak betul

UniMeOw said...

kak leeza:2 la kan,,kdg2 pkra yg sensitif bg kita bkn pkara yg snsitif bg org laen..mnusia kan unik..hehe

kak sha:yeah,,ayat akak yg first telah terkena btg idung sy!ahaks~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...