Thursday, 8 November 2012

Dia tanya aku jawab


Pada satu hari yang indah, ada orang mintak aku kaunseling dia.
Aku keberatan. Sebab kaunseling bukanlah untuk orang yang penting/rapat dengan kaunselor sebenarnya. Dan dia orang penting dalam hidup aku.  

“ala..aku ada masalah ni..”
“ha,,pa masalah ang..* apa masalah ko…ce citer..” (ngan nada melawak)
“apa nak buat bila kerinduan di saat jauh?”
“call..hehe” sebab time tu dia tengah call aku..hehe :p (aku gurau je k..)
“lagi?”
“doakan orang yang ko rindu..”


Jawapan sebenar bagi soalan beliau adalah…”doa!” :D
Betolllll,,, bila kita rindu seseorang, doakan dia.

Doakan..

Semoga dia sentiasa dilindungi Allah..
kerana kita tiada bersamanya di saat itu.. jadi hanya Allah yang boleh melindungi dia. bukankah Dia sebaik2 pelindung? ;)

Semoga segala urusannya dipermudahkan..
kerana kita tiada di sisinya untuk membantu..

Semoga dia disayangi & sentiasa dirahmati Allah.
Kalau kita rasa cinta/sayang kita untuk dia dah cukup besar, ingatlah.. kasih sayang Allah pada hamba-Nya jauh lebih besar dari itu.

Semoga dia sentiasa tenang dan bahagia walau dengan siapa pun dia bersama. Kerana kita sayangkan dia dan sentiasa mahu dia bahagia.

Amin..

Doa penghubung cinta orang yang mencintai-Nya..

Nak lagi best,,baca doa nie..

UniMeOw: doalah untuk sesaper pun, tapi jangan sesekali lupa doakan parents kita k… J

*bahasa sebenar adalah bahasa Kedah tp telah ditranslate oleh aku,,huhu..

2 comments:

CekbOlat-bOlat said...

stalk pesbuk pun jadiii skrg ni . haha

UniMeOw said...

haha cek bolat~~uni nmpak pmainan anda di situ...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...