Thursday, 28 June 2012

~n3 Terakhir b4 Cuti Sem 6~

Sebenarnya ada baaaanyak benda aku nak citer..huhu…tapi aku ringkaskan kepada beberapa citer je la ek..

1)   Kiko selamat
Alhamdulillah..kiko selamat.. aku jumpa dia ritu, tapi dia kurus sangat. & Tokin x habis2 nak serang dia…
Hoi Tokin!! Kok yer pon nak lawan tunggu la mamat tu sihat dulu..!!grrrrr…

ciannnn...tengok,,dah kurus kan...sob3...

Anyway,,,tq wat sumer kawan2 yang mendoakan keselamatan & kesihatan Kiko…tqvm!! Muahh2~~

2)   Tq Kikin
Semenjak aku berstatus single ni (single sebab rumate awal2 lagi dah balik), Kikin la yang teman aku tido tiap2 malam…tq Kikin! (bajet Kikin dok baca blog aku je kan…hak3~~)


esok nak exam, malam ni kena study pasal minah ni...aummmm!

kacau orang iron baju...


penuh lappy aku ngan bulu dia...grrrr

Aku dah bagi upah kat Kikin..hehe ce teka aku bagi adiah apa?? Sapa jawab betul aku bagi adiah bermalam bersama Kikin selama 3 hari 2 malam..hehe…

(semoga umate aku x baca n3 ni..kalo tak,,kantoi la aku wak masuk kucing lam bilik...dia xsuka..)

3)   Aku bawak sekor kucing balik umah
Ya,,dan ini adalah pakatan rahsia antara aku dengan Angah. Aku xgtaw family aku yang lain bahawa ni kucing lulusan yuyuem. Aku rasa 1 day aku akan gtaw mama gak, Cuma xtaw bila…huhu

Ok,kisah dia macam ni..kucing ni nama Uni (nama aku lagi!!haha).. kawan aku yang bela Uni, tapi dia xleh wak balik atas sebab2 tertentu.. Oleh sebab aku rasa Uni xleh survive kat sini, so aku pon suruh la Angah bawak balik Uni..

Ni semua salah kawan aku!! Sebab dia manjakan sangat si Uni ni..bagi makan friskies bagai.. Kalo cuti panjang macam ni susah la, mana ada manusia nak bagi makan kat Uni..grrrrr laen kali ajar la dia makan burung ke, cicak ke, monyet ke.. (padan muka ko kena marah kat blog aku..hak3~)

uni-si-demok tdo..hak3..

nah!!hidup ngan aku,,makan nasik la ko uni...hehe

Xpelah,,papehal pon aku harap Uni masih selamat bila aku kembali ke sini sem depan..amin…

4)   Aku kemas barang x siap lagi
Owh!!haha..yang ni pon ada ker?? Ha’ah,,,memang xsiap lagi…padahal petang ni Angah dah nak ambik aku..lalalala tengah mengemas la ni,,,ni berehat sebentar bersama blog..:p



Ok,,sempena cuti ni aku nak wat beberapa perkara..
1)   Jaga abah baik2
Abah kurang sihat 2 3 menjak ni…huhu kecian abah, macam mana abah jaga aku baik2 dari aku kecik sampai besar,,camtu jugak la aku nak jaga abah baik2.. maybe ni la peluang yang Allah bagi untuk aku balas kebaikan abah…:’>

2)   Jaga kucing baik2
Bila aku kat u,,memang la family aku jaga.. tapi aku tetap yakin yang aku jugak penjaga kucing terbaik..muahahahaha (gelak riak) astaghfirullah..
Erm,,xde2..aku cakap ni hasil daripada temu ramah aku dengan kucing2 kat umah k.. aku dah tanya dyekor..wakaka…

3)   Belajar buat kek
Hehe..selama ni aku cuma reti masak masakan kampung je..so pasni aku nak belajar wat kek lak..
B4 ni aku ada jugak wat kek,,tapi jangan kata orang,kucing pon xsudi makan..sob3…
& aku dah godek2 dapur Mat Gebu…haha…tunggu la nanti..kalo kek aku menjadi,,aku publish kat blog..kalo aku x publish,,errrr paham2 la yer…lalala

4)   Kuruskan badan
Sebelum aku mengexplain dengan lebih lanjut point ni,,izinkan aku gelak terlebih dahulu..hahahahahahahahhaha ok,xlawak.
Aku rasa azam yang ni la yang paling x logik..sebab kat umah ada banyak makanan,,& kebanyakannya aku yang masak sendiri. Bila masak, mesti la aku nak  rasa. & bila rasa, maw separuh masakan 2 aku rasa..haha rasa je 2,,belum makan..

Tapi xpe,,aku nak usaha jugak…nak kurus!!!!haiiippppp~~ >_<

5)   Setelkan urusan program
Huhu,,,walaupun cuti, aku still kena ulang-alik g u jugak..sebab banyak benda nak kena setel. Sekolah pun aku kena g..silap2 pejabat yb pon aku kena g..Y_Y
Malasnya!! Tapi nak tak nak aku kena wat gak….alang2 membela kucing biar sampai 50 ekor!!! Pe aku ngarut ni..haihhh

Ok, aku gembira kerana berjaya menghasilkan n3 yang panjang & mampu membuatkan orang skip lalu terus membaca perenggan kedua terakhir ni..hahahahahaha..

Ermm pasni aku cuti, aku memang xkan hapdet blog punya…kalo ada pun maybe masa besday aku (tu pon x janji).. kalo ada pon,,post 2 memang aku dah schedule awal2..tapi xbanyak pon…huhu

Tu je nak cter…sikit kan??? Kbai! :D

UniMeOw: meoowwwwww~

9 comments:

meowwmania said...

harap2 bebudak yg ditinggal tu baik-baik saje..

m4rilyn said...

selamat bercuti

Chic Na said...

selamat bercuti uni. :)

IntaNBerliaN said...

akhirnya dah jumpa kiko semula :-)

Papa Mifz said...

semoga Kiko mendapat bentuk badan lama nye kembali...:)

ILA HonEyBuNNy said...

selamat bercuti n selamat berjaya dgn semua program2 y d rancang..hehe

9n0L4 said...

nak kurus ehhh? huhu. usha sini. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2011/11/nak-kurus-nak-kurus-kurus.html

Suhami Ahmad said...

somel2 kusim2 tu...selamat bercoti!!

hafiz hafizol said...

amboi syoknye kucing makan nasik tu haaa huhu :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...