Tuesday, 19 June 2012

Kiko..Di Mana Kamu....

Kelmarin, masa tunggu Mimi kat blok sebelah, aku ternampak sekor makhluk oren tengah tido kat rumput. Aku gelak la. Nape la si kiko ni buang tebiat lak g tido tengah panas. Nasib baik time tu tengah mendung.

pic osak! tapi ni la 1st aku nampak masa tu..

Aku panggil Kiko, dia pandang aku. Menyahut, tapi slow je. Agak pelik  di situ. Sebab selalunya Kiko ni suara dia kemain kuat.

Aku gosok2 badan dia, dia pun wat wajah bahagia je. Hehe comel punya budak! Pandai betul mek ati aku..hik3..


 Dia xnak bangun even aku pegi dekat dia. Pemalas betul!! Ni la akibatnya kalo disayangi sangat oleh warga kolej aku ni..

Tetiber aku rasa pelik, sebab kemalasan Kiko ni melampau2 lak. Xnak bangun langsung.

Aku cuba buat dia berdiri, xboleh! Dia jatuh balik..uhuk3…kiko…:’(

kepala je leh gerak, badan xgerak..
Upanya kiko sakit. Xtaw sakit pe.. kat sini aku terpikir 3 kemungkinan:

1.    Jatuh bangunan
Sama ada Kiko tertidur kat koridor then terjatuh sebab mengigau or ada cilanat sengaja tolak dia dari tingkat atas.
 Jangan xtaw, pernah je jadi kes camtu. Ada manusia lahabau yang sengaja campak kucing dari tingkat atas xtaw atas tujuan ape. T aku cter..
Tapi malaon mana lak nak tolak Kiko siang2 kan?? X mungkin…

2.    Kena langgar
Maybe gak, sebab tempat aku jumpa Kiko tu dekat dengan tempat parking. Mana la taw si Kiko ni g buang tebiat tidor kat bawah tayar keta.

3.    Dipukul oleh makcik cleaner durjana
Makcik cleaner kat tempat aku ni kebanyakannya bayik2..aku siap bleh bersembang beramah mesra g ngan dyorang. Even dyorang x suka kucing pon, dyorang xkesah aku bagi kucing makan..:)

Tapi ada la sorang dua makcik yang anti sangat ngan kucing. Kucing kat kolej aku ni pon tinggal beberapa ekor je, dulu banyak. Dyorang buang. Xtaw la ke mana dyorang humban kucing2 x bertuan ni..

Ada sorang makcik ni, aku selalu nampak dia pukul, campak kucing. Pernah aku tengok dia pukul kucing ngan getah paip kaler oren, masa tu cuti sem. Aku baek je ngan makcik tu, bleh sembang2. Tapi kalo nampak je dia zalim ngan kucing, automatik muka aku dah macam rimau, & dia pon cepat2 blah dari pandangan aku…grrrrrrrr

ni pic Kiko sebelum ni..manja sangat!

Aku xleh lama2 ngan Kiko sebab waktu tu aku keja (part time). Aku suruh kawan aku bagi ikan goreng kat Kiko, tapi Kiko xnak makan.

Malam tu bila balik keja. Aku tengok Kiko dah xde. Aku risau jugak.
Tapi hati aku kuat mengatakan, ada orang baik hati yang tolong Kiko. Aku harap suara hati aku tu benar.

Kiko..walau di mana pun kamu, adik tetap harap kamu selamat. 
Cepat sembuh ye sayang……..<3

:’(

ni pic kiko malam sebelum hari kejadian.,..kedit 2 fb kak cu..

UniMeOw: saya sayang sumer kawan2 saya, & saya xreti nak sentap lama2..

14 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cian nye kiko.. adakah beliau menjadi mangsa langagr lari.. kena siasat ne :)

m4rilyn said...

ciannay Kiko..moga dia selamat ye '(

IntaNBerliaN said...

alahaiiii sayu pulak tgk gambo kiko yg last tu.. sian kiko...

Chic Na said...

laa kesiannya kiko. kalau betul la mak cik cleaner yg buat, sampai hati dia eh.

iEdA said...

Cian kiko...tgk pic last 2 lg sayu..hope kiko chat n slmt..smpai aty klo tol da owg wat kiko mcm2

meowwmania said...

ya Allah sedihnya...kesian Kiko :(

sama-sama kite doakan yg terbaik utk Kiko...

Nini D.. said...

saya jugak tak reti nk sentap lama2 dgn makcik dobot...eh,boleh gitu?

::dEyb:: said...

kiko....semoga kiko selamat ye...ishhh geram dgn org yg pukul2 kucin...xde hati perut ke... :(

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

harap2 kiko takde pape..
kiko nanti datang kolej balik ye!

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Assalamualaikum,

kami ada buat segmen untuk sicomel...jomlah join ye...
http://mylovely-cats.blogspot.com/2012/06/segmen-makanan-sihat-anak-bulusku.html

Kami dah follow....

UniMeOw said...

tq wt sume yg doakan kiko...sob3..

aimanayie said...

kat mana eh aku pernah terbaca, dan rasanya memang fact tentang kucing kot.

if, diorang sakit, atau terasa nak akhir umur, yes diorang akan sendirian yang bagi diorang selesa dan tak diganggu sangat.

kucing tak suka biar tuan dia nampak dia sakit, bagi aku lah.

tapi, once dia dah rasa sembuh, yes dia akan balik mengiau mintak makan, that time (baru balik dari tempat sembunyi time sakit) diorang sangatlah lemah, so, start dengan air then makanan ringan @roti basah, n apa2 ja yg tak keras sangat, ikan rangup ok gak.

aaa. tapi apa2 pon. semoga dia selamat dan sembuh cepat :)

ikaa sharin said...

eh eh , binatang ni sebijik dgn kucing gua . nama dia oyenn campbell . sumpah sebijikkk !

Cinta Misteri said...

last skali CiM bela kucing kaler orang ni nama KaKa. Tapi dia cacat kedua belah kaki. lepas ayah kami urut byk kali dia dah boleh berjalan, last2 main tenagh jalan kena langgar kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...