Friday, 31 May 2013

Cayang cayang cayang~



Yup, dyekor jugak makhluk Allah. Apa salahnya berkongsi kasih sayang.hehe...

Kepada yang tak berminat dengan haiwan, takpe.. perasaan sayang tu boleh dipupuk..percaya la..
Ramai jugak la kawan-kawan aku yang pada mulanya tak minat langsung dengan binatang (dalam kes aku ni ofkoz la kucing kan..hehe), tapi bila lama-lama asyik bersama dengan aku, dyorang makin lama makin sayang dengan kucing..hik3..

Ada jugak yang cakap dia malu nak main kucing. (jangan tanya kenapa,aku pun tak paham apa yang dia malu) tapi bila dengan aku, ok je dia main kucing...hik2..selalunya lelaki la yang malu nak main kucing. Macam la kucing tu jerit2 panggil nama dia kat kafe kan..hadeh!

Ada yang cakap, orang yang suka main kucing kat tempat awam ni sebenarnya saja je nak tunjuk yang dia tu loving. Nak ngata kat aku la tu..jawapan aku??

Hahahahaahhaa...aku gelak je.

Tak logik. Ada ke pulak sebab nak menunjuk yang kita ni loving? Hadeh.. main kucing tu semestinya kita loving ke?

Siyesly, aku main kucing di mana2 sahaja yang ada kucing KERANA aku geraaammmm tengok kucing..bagi aku semua kucing comey & mintak didukung! Ahaks~~ dan aku yakin, ramai lagi yang macam tu kan..

Aku tak pedulik pun orang nak kata apa bila tengok aku pegang kucing liar.
Aku tak kesah pun orang jeling2 tengok aku dukung meow2 tepi jalan.
Aku tak heran pun orang tengok2 aku bagi kucing makan.

Sebab aku yakin, Allah tau apa yang ada dalam hati aku.
Dan Allah tau betapa sayangnya aku kat kucing..hik3..

UniMeOw: Kesuntukan!

12 comments:

Masya said...

kuncingkan jiwa penyayang ... pedulikan org kata apapun...

UniMeOw said...

hehe betul kak..

Aniq Bukhary said...

Kucing jg makhluk Allah.. sayangilah kucing.. :)

dekat rumah saya pun banyak kucing.. Adik punya. memang manja la haiwan yg bernama kucing nie.. p mana pun asyik follow je..

UniMeOw said...

erm,,kucing mmg manja..sb 2 ak suka kucg sangat100000000x~!!! :D

meowwmania said...

betol betol setuju sgt!

perasaan suka/syg tu boleh dipupuk

kite bukan nak menunjuk tp kite tak boleh tahan bila tgk kucing kan hihih

nea said...

kucing lah makhluk paling comel . org yang ngata tu tak de perasaan kut. :)

p/s : kak ,memang kucing tak boleh ngam dengan mak dia eh bila dah
besar ? kucing saya dah masuk 5 bulan, mak dia asyik nak 'menyembur' je anak dia. makan pun kena asingkan. +_+

UniMeOw said...

MM:hehe dah agak,,mummy pon mesti ada 'penyakit' yg sm ngn uni..pantang nmpk kucing!

UniMeOw said...

nea:owhh tu bukan anak kucg 2 yg xleh ngam ngan mak dia..mak dia yang dah xnak kawan dengan dia..sebab mak dia dalam poses wat baby baru..mana maw kawan ngan baby lama..

so dah jadi tanggungjawab kita sbg tuan utk memujuk baby lama agar x terasa hati ngan mak dia..hik3..

latifah zainal said...

yang penting kita mmg sygkan kucing bkn nak mnjuk2 kat org..pedulikan ape org kata..hehe..skrg nie kcg kat umah mak akak siang2 je ade kat rumah,malam2 lps mkn hlg x balik2..dating agaknya laa..

UniMeOw said...

huh,,kalo x dating,,mesti p check kawasan tu..taw sgt..hik3

my notes said...

kucing tuh haiwan kesayangan Rasulullah . Kak Vee pun ada kucng gak dan byk doh snap photo mrk . Memandangkan ramai blogger yg suka kucing , inshaa Allah kak Vee akan wujudkan satu page ttg kucing kat blog x lama lagi utk tambah lagi seri blog kak Vee ...

UniMeOw said...

yeayyyy...suka1000x~~!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...