Friday, 17 May 2013

11 things about me


Assalamualaikum…
Uni kena tag oleh Deno! Haha.. sebelum ni dah penah kena tag..tapi memandangkan aku pun memang xde idea nak update apa,, boleh la wat entry ni..hik3..

Syarat2:
1.    Kena post peraturan ni.
2.    Tulis 11 perkara tentang diri anda.
3.    Jawab soalan2 yang tagger dah tanya anda. (amboih indahnya translation..haha)
4.    Wat 11 soalan baru untuk orang yang bakal anda tag pulak!
5.    Pilih 11 blogger untuk ditag dan wat link dyorang kat post anda.
6.    Tak dibenarkan tag balik! aummmmmm


11 perkara tentang UniMeOw:
1.    Anak bongsu tapi nampak matang macam anak sulung..haihhh :p
2.    Seorang kidal yang tak 100% kidal
3.    Pernah dipanggil Ayunis masa kecik2 sebab cepat nangis. Sedih nangis, hepi nangis, terharu nangis, marah nangis, majok nangis, risau nangis, kesian nangis, bla3…
4.    Suka masak, tapi xsedap pun..haha
5.    Cepat marah, cepat merajuk, cepat sentap, tapi tak reti lama-lama
6.    Kadang2 pendiam, kadang2 peramah
7.    Suka makan ikan keli, tapi tak reti siang ikan keli =_=” plus, selalu terlekat tulang ikan keli..hadeh!
8.    Suka main hujan, mandi laut, air terjun…wahhhh bestnya!!! >_<
9.     Secara automatik kelihatan sombong kalau tak senyum..awrrrr (nampak sangat aku berwajah brutal…muahaha)
10. Mudah demam, tapi x teruk.
11.  Kuat tidoozzzzzz (menaip sambil tido)


Soalan daripada Deno:
1.   Tujuan berblogging
Mula2 wat blog dulu, ingat nak hadiahkan kat seseorang. Tapi cancel la. Mulai sekarang, uni wat blog ni sebagai hadiah untuk diri sendiri! :)

2.   Kenangan manis dalam berblogging
baca kat sini. Lagi, bleh share2 idea pasal kucing, resipi, mekap, & macam2 lagi info2 baru..hehe

3.   Kenangan pahit dalam berblogging
Ermmmm…macam xde je..

4.   Subjek paling diminati zaman sekolah
Add math! :D 

5.   Subjek kurang diminati zaman sekolah
Takde kot…semua cambest je.. errr tapi uni lemah fizik..huhu

6.   Pernah kena denda tak zaman sekolah?
Mesti la penah!!!hahaha…setakat kena rotan tu biasa sangat la kan. Penah kena ketuk ketampi depan kelas, uni sorang je pompuan..lalalala.. penah kena berdiri luar kelas, sorang2… tapi setiap kali kena denda,,uni gelak je..tak insaf pun..

7.   Suka lagu apa?
Banyak…ermmm.. lagu2 tradisional pun uni layan..hehe

8.   Artis diminati?
Johan Asari. Kot? Kajol..? kumpulan Jambu? Shiro? Hmm? Ntah la…uni tak bpe minat artis2 ni,,artis2 yang minat uni..eheh :p

9.   Suka filem apa?
Kuch2 Hota Hai. N semua filem yang bleh wat orang berfikir…

10.Desert kegemaran
Eskrem! :D

11. Pendapat tentang dayangdeno
Seorang manusia yang saaaangat tabah..saaaaangat positif! Thumbs up!


Soalan daripada Uni:
1. warna kegemaran?
2. bagi saya, kucing adalah _______
3. hobi?
4. ciri2 lelaki/wanita idaman. (pergghhh..soalan maut..haha)
5. apa ciri2 yang patut ada pada sorang cikgu?
6. pandangan korang bila orang sebut "kaunseling"?
7. penah join sesi kaunseling x?
8. apa reaksi korang bila kena marah?
9. korang lahir bulan bpe?
10. anak ke___ daripada ___ org adik beradik?
11. pada pendapat korang, apa yang patut uni ubah/buang/tambah kat blog ni?


p/s:ni suka2 je k..kalo korang bz n xnah join, it’s ok…xde paksaan..hehe peace!



16 comments:

kimi jamai said...

Haha..soalan no 4 tu cepumas tu Uni..btw, thanx tag saya... Kena tunggu free dulu baru bleh join ni..soalan banyak... Hahaha..

deno said...

haaa?? minta addmath? mesti A+ kan? susah tuuu addmath.. selalu kena fikir out of the box :)

UniMeOw said...

kimi:hehe 2 la soalan killer...slmat mjawab..hik3...


deno:minat je,,tp x la pandai pon..haha

Perttzyana Alpah said...

mekasi tag saya saya cuba jwb post nanti hehe

latifah zainal said...

tq tag akak...akak tak janji la uni,kalau tak bz akak try jwb...sedih nges,happy nges memang gadis air mata..hehe..

C.T.K said...

nti ct buat ye,thank tag :D...ske crita hindustan ye..hehehe..cter tu mmg best! :D

my notes said...

inshaa Allah akan buat . tapi lewat sikit ya ...

Syafiq Muhammad said...

ASSALAMUALAIKUM , DENGAN SUKACITANYA DIMAKLUMKAN DISINI ADA G.A TERBESAR MEI, MEMANG AWESOME . HADIAH TOP REFERRAL SEHINGGA RM150.++ . JOM JOM . ADA BANYAK LAGI HADIAH . ANDA DI TAG #458
LINK TAGGING SILA KLIK SINI
LINK GA SILA KLIK SINI

Zara Alisha said...

hahaha ... xkira anda kena jawab soalan kite..

Amanina Mads said...

hehehe.. halamak terkena !
btw dah buat entry pasal ni :)

UniMeOw said...

PA: okeh! :D

Kak Ifah:skg x ngs2 dah...betol! :p

UniMeOw said...

CTK: haah..masa darjah 4 cter 2 la uni tgk ulang2..hahaha

mN:xpa..:)

UniMeOw said...

Syafiq:hah,,ok2...

Zara:dah jawab kt fb..t kte wat entry utk sln kmu..haha

UniMeOw said...

Amanina:dah bc n3 tu..hehe tq sudi jawab...<3

zaki zaini said...

cikgu meow....
dah jwb dah...

zaki zaini said...

x yah la....
dah siap dah kan entry nie...
hehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...