Tuesday, 1 November 2011

Kena Tag!!

Buat pengetahuan korang semua, sekarang ni musim maen tag2 kat blog.. aku telah ditag oleh adek Arrissa yang comel dan sangat berbakat menulis novel. (ayat diplomatik ke neyh?)

Ni rules maen tag2 ni…huhu
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS"
7. LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

Tetiber je cakap omputih,,nampak sangat copy paste..haha

11 things about me:
1.    Suker kucing! (semua orang taw kowt..)
2.    Mudah nangis, tapi selalu cover
3.    Sangat “rajin” (ehehmmm!!)
4.    Cepat marah, tapi cepat sejuk
5.    Ibarat cermin – kalau orang baik dgn aku, aku pun akan baik dgn orang.. tapi kalau orang biadap dgn aku,,,, _____ (isilah sendiri! )
6.    Macam sesumpah, sikap ikut keadaan..kadang2 banyak cakap, kadang2 pemalu giler!
7.    Kidal
8.    Suka melukis walaupun x berbakat
9.    Suka manga
10. Kuat merajuk tapi x suka mengaku!
11.  Mudah memaafkan, tapi sukar melupakan


Soalan2 yang Arrissa Tanya:

1. Warna kesukaan korang?
          - Purple! Tapi baju aku banyak kaler merah & pink..

2. Lagu apa yang korang minat?
          - semua lagu yang sedap di telinga.

3. Korang suka pakai shawl? Shawl apa?
          -suka pakai, tapi xtaw jenis apa.. (buleh pulak?!)

4. Impian terbesar korang?
          -kawen dgn anak raja..hahahaha bela anak harimau!

5. Korang paling sayang siapa?
          - kucing2, family, kawan2

6. Siapa kawan baik korang?
-ramai.. antaranya Najuwa, Ikha, Ami, Amirah, Sue, Ley, Pya, Kak Sue, Masyi, Mimi..ermmmm ramai lagi la!!
tapi yang paling baek mesti la kucing!!
J

7. Korang suka pakai template designer atau blogskin?
          -tak pasti

8. Tema blog korang apa?
          -ntah,,tapak kaki kucing kot…

9. Apa pendapat korang tentang saya?
          -sorang remaja yang masih perlu banyak belajar mengenal erti kehidupan.. J

10. Korang rasa korang cantik/handsome tak?
          -walaupun x secantik orang lain, tapi Alhamdulillah fizikal masih sempurna

11. Makanan dan minuman kegemaran korang?
          - dadih, satay, ais kacang, udang


Soalan untuk mangsa2:

1.    Suka kucing tak?
2.    Nyatakan kenapa? (wajib jawab even apa pon jawapan korang tadi)
3.    Bila 1st tyme jatuh cinta?
4.    Benda apa yang paling korang sayang?
5.    Mana lagi sakit? Bertepuk sebelah tangan atau bf/gf curang?
6.    Syampu pe yang korang guna?
7.    Sunah Nabi saw yang korang sentiasa amalkan?
8.    Mana lagi best, idop kat bandar or kampung?
9.    Kalau kawan tak tepati janji, korang marah x? ke cool je..?
10. Pernah tak suka kat someone, tapi x bagitaw dia?
11.  Kritik sikit blog aku nie..plz!

Mangsa2 tag:
1.    Jeillabies 
2.    Kak Sue 
3.    Masyi  
5.    Intan Berlian 
6.    Nina 
7.    Anis Suraya 
9.    Udy 
10.  Meow Mania 
11.  Najuwa (jawab kat komen!)

Kalo free jawab la yer….don’t worry be happy,,xde paksaan! Kalo dah jawab gtaw yer…

UniMeOw : teringin mengetag seseorang tapi aku taw dia takkan jawab…




11 comments:

IntaNBerliaN said...

thanks tag.. nanti free sy jwb yer.. ;-)

Ryss Asmyra said...

thanks sbb jawab.. haha xD

Nor Suhaida Abd Rani said...

1)kak cu memang suka kucing,..tambah2 kekasih gelap kak cu,..tom tersayang,..
2)suka kucing sebab kucing ni dapat mendamaikan hati yg serabut,..
3)jatuh cinta masa fm 1..tapi xda jodoh dgn si dia..
4) hadiah..
5)bf curang,..:(
6) pantene
7)selalu senyum,.."berkomunikasi" dgn Allah sebelum berkomunikasi dgn manusia (baca quran awl pagi)
8)kampung
9)marah jugak,..
10)pernah,..tapi xleh bgtau dia,..sebab dia penyanyi terkenal..hehehe
11)blog ni best,..meow~meow

Nor Suhaida Abd Rani said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hmmm... so kreatif... smua pasal kucing...

su said...

hahaha..kucing.. dulu kecik suke sgt ngn kucing... klu jmpa ank kucing n pastu bawa balik bagi mkn..xkesah la kucing sape pun... tp aboh slalu marah sbb takut kucing tu mkn burung peliharaan dia... so sbb tu kucing memang xde dlm senarai hidup... smpai suatu ari stelah hampir 15 thn... abah bawa balik 2 ekor kucing... hehehe segak2 blaka... semua brubah walaupun dah beberapa ekor burung kesayangan dh kena belasah ngn kucing... hihihi... tp skang tggal sekor je.. kesian tompok kesepian... mary dah xde... hilang..mary curang ngn tompok...kikiki... sekian...

meowwmania said...

alamak kena tag puleks huhuu...

nnti tite buat ekk ;)

Nurul Anis Suraya said...

1. Suka kucing tak?
-of course
2. Nyatakan kenapa? (wajib jawab even apa pon jawapan korang tadi)
-sbb kucing ni comel2,gebu dann kucing juga adalah haiwan kesayangan nabi muahammad s.a.w
3. Bila 1st tyme jatuh cinta?
-entah x hengat
4. Benda apa yang paling korang sayang?
-bende yng bole dihargai
5. Mana lagi sakit? Bertepuk sebelah tangan atau bf/gf curang?
- bertepuk sebelah tangan
6. Syampu pe yang korang guna?
-pantene
7. Sunah Nabi saw yang korang sentiasa amalkan?
-selalu ceria...semayang
8. Mana lagi best, idop kat bandar or kampung?
kampung
9. Kalau kawan tak tepati janji, korang marah x? ke cool je..?
-hidup mesti cool,jangan hot
10. Pernah tak suka kat someone, tapi x bagitaw dia?
pernah....
11. Kritik sikit blog aku nie..plz!
-blog kak uni tantek n tiut...

malik said...

http://kaki2jalanan.blogspot.com/

Udy said...

terima kasih tag . kejap lagi saya buat entry . baru dapat bukak blog ni.huhu.

Udy said...

http://udy7.blogspot.com/2011/11/jawapan-tag-cayangmeowmeow.html

saya dah jawab . terima kasih tag . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...