Friday, 11 November 2011

Yang selalu ada dalam citer Korea


1.    Perkataan “sarang”
Sebab citer korea sekarang selalu bertemakan cinta. Kalau citer hantu jangan la pulak korang tunggu perkataan sarang..hehe



2.    Nangis
X kesah la nangis sebab sedih ke, sebab hepi ke, terharu ke, malu ke, takut ke…babak nangis mesti ada punya la!!! At least sekali. X caya g tengok cter korea sekarang..:p



3.    Kiss
Yang ni pon macam dah jadi 1 kewajipan dah. Zaman sekarang ni, bukan citer korea je. Citer hindi pun macam wajib ada pulak kiss2 ni.. hmmm aku pulak yang malu! Citer korea memang akan ada punya la babak kiss! (citer antu aku x pasti la pulak,,kot2 hero bercium dengan antu..) dats why la kan,,,aku x minat mamat korea!!!! Dah la jambu,,suka kiss pulak tu…x suci…wekkk!

4.    Mi segera
Yang ni x semestinya ada, tapi selalunya ada la…aku penah je tengok citer korea yang xde babak mi segera…
Selaen mi segera, mi femes dyorang nama jjajangmyun (yeker?!) kalo x silap..
dan dyorang akan makan dgn gelojohnya..hua3~



*tetiber aku terpikir, orang Korea usaha mempromote makanan dyorang dalam filem/drama… kita? Kalo ada babak makan pun, selalunya makan sesuap dua. X pon order western food. Ce la buat kita makan rendang ke, sate ke, sambal belacan ke…:p

5.    Lari
Kalau bukan hero, mesti heroin yang lari. Babak hero/heroin lari ni memang ada punyalah! Konfem! Cter jepun pun sama.. mungkin perbuatan “berlari” tu nak tunjuk kesungguhan hero/in kot…

6.    Humor
Yang ni x semestinya ada, tapi selalunya memang ada la… even citer tu sedih macam mana pun, akan ada part yang boleh buat kita gelak.
(autumn in my heart xde lawak kan..?errr)

1.    Babak tidur
Tido je k,,x buat pape… selalunya watak heroin tido ganas. Letak kaki atas badan hero. Tapi babak camni x semestinya ada…



12 comments:

kasih sufi said...

hahahha... sarang hae ...(T_T)...

IntaNBerliaN said...

sy xsuka tgk cite korea..

Asy Faro said...

salam kenal dari saya, Asy Faro.
setiap kali menulis entry d blog, target saya adalah untuk menceriakan dan mencuit hati sesiapa saja yang membaca. jadi saya nak ajak kamu usha blog saya untuk mengetahui kritikan dan pendapat kamu terhadap penulisan saya. be my follower is an extra bonus for me (if n only if u find my blog interesting) =D

sha my heart said...

Korean lover =) Hallyu wave

Sha duk pokok sena, jln kuala nerang. masjid baru tau tak?

dah jawab soalan u, dear:

ampa nak tau kan?

Anonymous said...

anyong ha sayo.hehhehe..k.uni

Prasetyo said...

Nice blog posting. I'm just blogwalking and very interesting to stop here and read your post. I like this.

But, dont forget to give us your comment into my blog ya.

Thanks for share.

Jαnnαhツ said...

citer korea memang selalu ade makan mie segera. sedap oh. slurrp!

UniMeOw said...

sufi:saranghaeyo..(mende nieh??!)

UniMeOw said...

kak intan:errrr tukang tulis ni pun bukan minat sangat...artis2 dyorang sekor pon uni xtaw nama...:p

UniMeOw said...

asy:dah folow!errr blog macam blog laki laen...bahasa,,cerita,,pe yg d'cerita..tapi ok je,,bleh layan..:p

kak sha:tQ sudi jawab!!! :D

sufi said...

saranghae tu maknanyer = sy syg awk atau sy cntakan awk..hehhe.jgn ckp kt sebarangan org tao..

UniMeOw said...

baeklah sufi! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...