Thursday, 24 November 2011

TANDA-TANDA CINTA YANG SEMAKIN PUDAR !


*aku ambik kat fb…saja nak share kat sini..

-Malas angkat telefon..

-Pape hal asyik cakap malas, malas, malasss jer..
-Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!

-Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
-Mula mengelakkan diri dari bejumpa..
-Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..
-Bila dah janji date, tapi lupa nak datang..alasan lapuk diberi..lupa larr..tertido…
-Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
-Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
-Taip sms pun pendek2 jer..
-Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘errrmmm..” jer..?!!
-Bagi alasan.. “awak nie terlalu baik untuk saya..saya tak layak untuk awak..”..
masa ngorat kita dulu xde pulak timbul hal tu..!
-Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..
Dah jumpa parent pun alasan banyak, nak cakap hal “kahwin”..?? kejap jer dia
tukar topik..
-Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
-Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
-Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
maksud yg sgt mendalam! >_<

-Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah
taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..

-Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp
sekarang dah terbalik..
-Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp
cepat panas..

Moral of da story:
- kalo sygkan seseorang,,biar berpada2..
- perasaan itu milik Allah.. kalau cintakan seseorang, mintalah padaNya,,semoga dikekalkan perasaan pasangan terhadap anda.. J

UniMeOw : yang kaler merah,, pengalaman aku masa zaman x ingat dunia dulu..haha padan muka aku! :p

6 comments:

KucingMalaysia said...

Betul tu.. masa sayang, semuanya sanggup.
Apabila sesorang itu berubah, makna nya kita bukan untuk dia. Undur diri jelah ~~




""Kichan, Tomei, Manje & Putih tunggu dekat kucingmalaysia.blogspot.com tau.. Jemputlah datang ke rumah ;)**

ery D cat said...

hehehe tp ada btlnyer jg entri ni...bab ayat yg kata 'awak terlalu baik, sy xlayak untuk awak' ceh sgh mencengkam jiwa dolu2...alasan x munasabah..xske ckp la kan..hahahaa...dolu2 punya cerita...:P

EZAD AMIR said...

Btol gak pe yg ko tulis ni...
Arghhhh tetibe je rase nk kapel..!!!!!
Huwaaaaaaaa ok la aq nk g jln2 cri jodoh...

UniMeOw said...

kucingMalaysia: ye,,undur diri jalan tbaik..orang xmaw sudahhh...lalalala~

ery:oh kesah yg sama..alasan semata2!huuu...

ezad:alamak,,,rs bsalah pulak..ak copy paste je pcik..eheh...:p

sufi said...

cintailah seseorang krn kekurangan bkn kelebihannya...kata2 yg sering kita dgr...supaya nanti kita xkecewa bila kita tahu kekurgnnya...

UniMeOw said...

sufi:thx 4 ur opinion..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...