Tuesday, 17 May 2011

Kesah Panda yang .....(sila isi sdri)

Tuan blog:sowi wat sesaper yang dah penah baca ni kat blog lama aku..huhu xsampai hati rasanya nak tinggal my panda...huwaaaa.....
okeh2,,pass kat panda balik...

Hai kawan2!!pekabo??
Nama kami PanPan..rini n3 nie khas buat kami aww..waa bangganya!! :D
Okey,,fes of oll,kami nak cter la serba sikit tentang diri,fmly n kaum kerabat kami..
Ni pic kami waktu baby…

erk..? hei tuan blog!!!kan kita dah janji xnak letak pic ni???!!! Delete2!!!!malu la time tu baju kami nipis!!arrgghhh~~~
Errr maaf atas kesilapan teknikal..eheh..err,,kat mana tadi?owhh..
Ni pic terbaru kami,,mek masa kami tengah kecejukan coz baru kua dari esbok,,hehe nomey x? ^_^

Panda memang terkenal ngan sifat penyayang, sopan santun (erkk..?), berbudi bahasa =_=” dan baik hati..
kalo xcaya,,tengok neyh!! Ni pic mama kami…penyayang kan..?
J
mama...^_^

Tapi bagi kaum panda,bukan mama je penyayang aw…papa pon penyayang gakkk…
Papa selalu latih kami kungfu..tengok!
papa...^_^

Kadang2 papa lambung2 kami..

Kadang2 bila kami majok kat kawan sebab ketuk kepala kami kuat cangat…
Majowk!!!

Papa tiba2 jadi garang & teros back up kami!! Sebab tu kami besaq kepala..haha
Aummm~~sapa berani kaco anak aku hah...???


Ni pic papa curi tulang masa keja kilang kasut..kami curi2 amek..haha..
eh,,xleh letak ke tuan blog? :o

Kaum panda ni berdisiplin tinggi taw..kalo nak mamam kami beratur..
Bukan macam manusia, nak nek bas pon berebut..macam la bas tu datang 5taun sekali..

Walaupun golongan panda nampak gemok,kami sebenaqnya ringan ja taw..kalo xcaya tengok ni!!
mesin penimbang xhancus bla kami naek..maknanya kami ringan la 2..hehe

Kalo kami berat,,awat mcik ni bleh dukung kami 2 2 serentak..?hehe
Panjat pokok 3 orang ekor sekali pon dahan xpatah...nampak sangat kami ni ringan..haha

Panda merupakan hewan yang femes di dunia..
Apa? Auta? Mana ada…
Kami cakap berdasarkan fakta yang sahih! Kecomelan kaum kami selalu digunakan oleh manusia untuk mengaut keuntungan..
xcaya jugak..?
Xpa,,kami ada bukti…nah!
Duit pon manusia sumbat dalam perut kami aw..hehe

Kunci panda

Kasut panda

Nak balik kampung pon orang bawak panda aww...

Baru kami taw upanya golongan kami ni bleh jadi ubat kalo budak2 xlalu mamam...hehe

TV panda...orang kaya2 jer mampu beli aw...

Cerek panda

Tengok,,manusia pon suka kalo anak dia jadi panda..haha

Roti panda

Speaker panda

Tepawer panda

Sudu bentuk panda

xnak parents jumpa repot kad mpa?meh kami telan..haha

USB panda
erk,,,patot la mama aku slalu bagi alasan stiap kali aku mintak susu....grrrr

kalo kucg mpa buaih sgt,,,tunjuk ja patung kami ni kat dya..konpem dya takot!!haha

(Tuan blog: hoi,,sapa benarkan ko wat kucg aku takot ha..?grrr)
Hehe maaf gangguan yg x diundang..eh,,dah2 la tu citer pasai produk kami..kang kata kami riak pulak..hisy,,nauzubillah!

Geng panda ni ada baaaaanyak kelebihan! (ni bukan riak k,,ni betol2)
Kami pandai wat akrobatik…haaa,,,org china yg pandai akrobatik 2 semua blajaq kat kami taw..hehe



Kami tahan cejuk,,bleh jalan2 cari pasai lagi tengah2 salji…



Selain itu,kami jugak berbakat dalam bidang muzik..
papa selalu buat konsert atas pokok supaya satu negeri hutan dapat dengar..hehe
Twingkel2 litel meow..hau ai wander wat yu a....hehe

Kami pandai main serunai…

Malah pakcik kami berjaya jadi pelakon terkenal pas belakon dalam citer kung fu panda!! Dia belakon jadi tukang bancoh ayaq..xsempat nak tunjuk muka depan kamera..huhu


Kalau bela kami, xpayah beli whiskas mahai2..kami ni zuhud,mamam ulam ja…
Kais pagi mamam ulam,,kais petang pon mamam ulam la!!

"hehe saya saja je pegang2 ulam ni..bukan nak mamam...
betol pcik,,,saya  xcurik...saya ambik je..huhu"

Kami pandai pecah masuk umah orang tanpa pakai topeng tutop mata tu..sebab mata kami memang dah itam..hahaha

Akhirnya berjaya jugak aku kerabat umah leha nie..yiiihaaa~~
Kami jugak pandai bergusti!! Papa kata bila besaQ kami boleh jadi macam stongkoL..hehe
errr..ini namanya gusti yer..bukan adegan berkasih sayang..huhu

Kerana kelebihan yang kami miliki ni, hewan len pon nak jadi macam kami…
Nampak sangat kucing ni nak jadi panda...

siap wat pbedahan plastik lagi kat telinga..hehe

ish2,,menatang kucing ni suka sguh yer kat panda...haha

hah,,anjing pon suker panda!! ;D

gajah pon nak jadi macam pan...errr......

Dalam banyak2 hewan,kaum panda la yang paling disayangi manusia…
manusia sanggup wat playground lagi kat kami aww..



ni pic senior kami...siap mam kerepek lagi sambil men kuda2..hik3..

dan......


Yang paling kami suka…..
men gelongsor!!!
macam2 style kami wat..haha
nie papa...terer kan papa kami..?? :)

yeah,,it's my turn..hehe...
hop2..sabor ler kawan2..namaw la tolak2..haissy...

wooooo...jap la woi...sapa brani tolak aku tadi..?
hisy,,,xmasok lam pic la pulakkk...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~

erk..??sapa tolak aku tadi hah??
bek ngaku!!!!!


Tulip Manja: dah2,,dak kecik g tdo!!sukati je sewa tapak blog sebab nak iklan sal kaum dya..haippp~

UniMeOw:stiap n3 yg ada Tulip Manja kt bawah adlh b'asal dr blog lama aku yg tpaksa d'dlete..huhu 

4 comments:

Nur Syahida said...

ala comel nya panda tu...

UniMeOw said...

hehe syuker panda!!! :D

jeRza said...

meriahnye blog :)

UniMeOw said...

jerza:erk...?perli ke? :o

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...