Wednesday, 18 May 2011

Nekochan cayangku...!!!! ^_^

Nama penuh: Nekochan

Nickname: Neko, Eko, Anak Lori Tanah, Penyamun (kadang2 angah panggil dya musang utk menaikkan kemarahan aku...grrrrr)

Umur: x sure…coz bukan penduduk asal umah..

Makanan kegemaran: Nasik+ikan rebus or ikan goreng

Makanan dibenci: ikan pekasam…bucuk!!

Port kegemaran: dalam plastik, atas tv, atas pc, atas lappy,atas kelambu abah,longgokan baju x lipat..
Budak buaih ni mmg pantang nmpk lappy!! >_<

bangganya ada meow2 yg bminat belajar memasak..haha

Baju2 yang lambat dilipat akan menjadi tilam Neko secara rasminya..huhu


Tentang nekochan:

·         Bukan warga umah aku yang asli. Kalo wat ic,,bukan kaler biru la..

·         Dijumpai oleh mama kat tepi jalan..hampir dilanggar oleh lori tanah, tapi driver lori tu baek sgt…dia beliau sanggup break mengejut..mama ikut blakang lori tu,,heran la pesal lak lori ni..upa2nya beliau break semata2 kerana sekor anak kucing kecik yg belum mengenali erti bahaya…

·         X comel langsung masa mula2 sampai kat umah. Kurus, cakap banyak. Asyik kena buli dengan Eddy jer..xnak maen,,,nak makan jer..hmmm..

nie masa mula2 dtg umah aku...xcomey lgsung!!
bila besar cun la plak..:p



cian sgt waktu ni...kecik2 lagi neko dah tpisah ngan ibu dya..
so bila dya jumpa Goten (kucg oren),,dya macam nak minum susu Goten..
p/s:Goten 2 jantan k...huhu



·         Dianggap adik kepada Eddy…1st,sebab kaler hampir sama.. 2nd,sebab sama2 kucing jalanan..:p

eddy n neko...abang-adik..:)


·         Masa mula2 datang, kami x berani bagitau abah yg mama bawak alik Nekochan…so kami cakap Nekochan yg datang sendiri..abah ingat ni adik Eddy..hehe lama gak la abah tertipu!

·         Kisah kedatangannya terkantoi pada 1 hari…abah kutuk Nekochan 2 "pendatang haram"…mama tetiber xdapat mengawal kemarahan,mama pun cter la Nekochan ni dijemput dgn seikhlas hati oleh mama,,bukan pendatang!!grrr… (mama ni pun 1,,ce citer dari awal..hehe)

·         Sekarang Nekochan nie sangat aktif, xleh dok diam kecuali masa tido..asyik berkungfu je..xkira masa,walau di mana jua…huhu

rak baju pon jadi gelanggang kungfu dyorang...huhu
sabor je la...


ngan achik pon neko marah..haha pantang kena ucik!!

·         Telah menjawat jawatan “pencuri yang berjaya” kat umah aku… naik meja makan tanpa segan silu walaupun di hadapan tuannya yang konon garang ini..huhu (depan abah dia x berani lak..huh!)

·         Maintain kurus walaupun x diet..kalau bab makan dia no. 1..mungkin kadar metabolisme tinggi kot..maklumla..rajin kungfu..

·         Mata dia cantik sgt,,macam pakai eye-liner..kalau aku buang tebiat pakai eye-liner kat umah,Along gelak…coz dia kata mata aku macam Nekochan..ampeh!
kena buli ngan czen aku..hehe


·         Slalu dok lam umah coz sentiasa menjadi bahan buli Gomey..

 UniMeOw: rindu neko!!!nak balik~~~

7 comments:

Zamri said...

ckp psl pendatang asing ni teringat arwah kuceng aku..black..die pun pendatang haram jgk..tp sayang umur die xpanjang..huk3..

UniMeOw said...

alolo ciannn...
nt cter r sal black lam blog ko lak...

Zamri said...

ok2..nti free2 aku cite ye..

724422 @ matyo said...

tak tahu la kawe.. nak kata minat kucing pun tak jugak.. nak kata benci pun tak jugak..

✿cik awin✿ said...

eeee...byk kucing.. wlaupon cik awin takot kucing, tp dia sgt shomell~

UniMeOw said...

matyo:hehe cian ko kan,,,msti borink bc blog neyh...

cik awin:haha sal takot kucg..?mana penah kucg makan orang...dya gigit2 jer...

kasih sufi said...

nekochan ni la kucing bertanduk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...