Sunday, 18 December 2011

Dilema seorang lab assistant

Bila pendrive customer masok virus, lab assistant yang salah! Sebab lab assistant yang cucuk pandrive tu kat PC lab.. (xpe,,customer tu x cucuk pun,,lab assistant yang cucuk)

Bila lab assistant cakap “sorry dik, xleh cucuk pendrive kat PC ni la,,ada virus”, lab assistant yang salah! Sebab customer tu nak hantar assignment sebelum pukul 3.30. (sekarang dah 3.15)

Bila lab assistant x scan dulu pendrive tu, lab assistant yang salah! (padahal anti virus tu ntah berapa kurun x update.. tu bukan keja lab assistant,,tu keja bos dia)

Ok,,xpe..

Lab assistant pun scan la pandrive tu… lab assistant jugak yang salah!
Sebab buat customer tunggu lama dan beratur panjang..
(mana x lama dik oi,,,kalau 1 pandrive tu penuh dgn folder & berterabur rata ntah letak kat mana mende yang customer tu nak print..)

Bila lab assistant print dengan hati2,,lab assistant tu salah! Sebab lambat… mahasiswa mana ada masa tunggu lama2,,banyak kerja..)

Ok,,lab assistant tu pon buat la cepat… & dia salah jugak! Sebab dia TERprint silap,,x ikut kehendak customer..  

Bila print salah, lab assistant x ambik duit.. lab assistant tu salah! Sebab banyak spoil.. bos marah..

Ok,, lab assistant ambik duit walaupun salah print,,sebab customer yang salah tunjuk bahagian mana yang patut diprint, bukan sebab lab assistant yang cuai…
Lab assistant tu salah jugak! Sebab makan harta customer.. customer tu x halalkan dunia akhirat!

Kesimpulannya,,semua salah lab assistant k!



Jadi,,janganlah print kat lab,,memandangkan lab assistant x reti buat kerja & virus banyak kat lab..

Belilah printer sendiri, tak pun carilah orang2 yang membuat perkhidmatan print di bilik..

Kerana kat situ TERJAMIN xde virus (yela tu..)

UniMeOw: satu jari kamu menuding orang lain,,3 jari lagi menuding ke arah dirimu sendiri… 
kecuali zirafah ni,,xtaw la berapa jari yg dia ada,,,hik3~

16 comments:

Naz said...

beli printer sendiri la..

sufi said...

sabor yer.... dh biase dh pndrive msuk virus... hehehe..

thn depan ase cam nk bli printer sndiri..xtao lg.. hajat nk beli thn ni tp tunda dulu la... benda alah teknologi ni susah nk handle... kiki..buta IT katakan.. mujur akak dpan bilik ni baik.. buat bisnes print2 ni hah.... xpenat nk pi mai2 nk print... lebih2 lg bilik yg bgunan jauh n entah tingkat brapa ni... hihihi

Afiah Akfarinah said...

like sejuta kali this statement....beli printer sendiri,seng keja kita xda org dtg print

UniMeOw said...

naz:ha'a,,sng..

sufi:ntah kan,,kmu x byk songeh pon..huhu..
k uni pon kureng ska cucuk pdrive sdri kt lab,,virus byk...tp phm2 je la kan..dh nm pon lab.. t kmu bli printer k uni print kt kmu lak yer,,sng..haha

fi:like~~
suka customer dtg,,tp jgn la byk songeh...huhu

Ca Cik Duyung said...

sabo je la..nak wt cmana..customer always right..

UniMeOw said...

sb customer owes rite la wjudnya n3 ni ca..

kalo x,,uni soh meow2 uni "rite2" je muka sum1 tu..hak3~

m4rilyn said...

nie customer yg brator balakang customer tadik:

wei orang kat depan..pasal lu bengap sangat??? tahu nak salahkan orang jek,len kali sebelum nak print ke hape sila CHECK dahulu...nyusahkan orang jek!
kalau cerewet sangat sila BELI printer dan ink sendirik n print sendirik

sekian

*tetiba mak emo*

sha my heart said...

biasa la tu..kat lab banyak virus. kena la tau kan..

sabar2 dear.

UniMeOw said...

eheh sabor mama merry,,tertakot pulak uni..hehe

kak sha:huhu betol2,,kna paham2 la.. xpe la,,kastemer owes rait..

izzaty nasuha said...

saya setuju. dia berani tuding jri kat saya, saya tuding kat dia balik. salah awak lah. siapa suruh datang print kat saya. :p

UniMeOw said...

zati:penah x mtak dyorg bayar sb bukan salah kita n dyorg pertikai?

ce share,,t uni komen...:D

kasih said...

dilema lab asistan.... boleh buat muka depan tajuk akhbar ni.. sabar k.unimeow...

UniMeOw said...

baik kasih sayangku...<3

siti najuwa said...

cabot gigi beliau!

UniMeOw said...

cabot dah...
ehh,,,dak3~~hahahaha..

izzaty nasuha said...

sudah, dear. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...