Thursday, 15 December 2011

Tobat aku x buat dah!!!


Satu hari, sedang aku syiok2 layan fb..ada sorang hamba Allah, Q (bukan huruf sebenar) chat..
Q: Assalamualaikum..
A: wsalam.. (A stand for aku)
Q: awak ni sape?
A: eh,,ko yg chat aku..ko tya aku sp?
Q: ko yg add aku kan? Aku bukan jenis yg suka add orang suka2 hati..
Aku mula panas hati.. mentang2 la time 2 fren aku lagi ramai dari dia.. sesuka hati mak bapak kucing dia je tuduh aku yang add dia..
Aku bukak profile dia.. erm, dP dia pic kucing! Memang ada kemungkinan la aku yang add..huhu
A: oo yeke.. npe ko tya aku sapa?
Q: aku rasa aku ada je nampak ko kat u** ni..ko kenal aku ke?
A: erkk sori la, aku x kenal.. maybe aku add pon sebab dP ko pic kucg..huhu.. nape ko tya macam 2?
Q: xde la..cara ko wish bday aku tu macam kenal lama je..
A: wish bday???
Q: cube tgk kat wall aku..
Aku pun pegi lagi sekali profile dia…
Ermm,,aku wish bday macam ni : “epi besday!! Jangan nakal2 taw..;)”
A: dah tengok…nape?
Q: ermm xde la.. ada orang marah la ko wish macam 2..
A: hah,,sape? Awek ko ke? (still blur *_*)
Q: bukan awek, tp bakal isteri aku..
A: hah,,yeker..alaa aku melawak je..huhuuhuhuhu….sori la weyh…sori100x~
Q: xpe,,pompuan memang macam 2..kuat jeles.. (kambeng,,sempat lagi dia kutuk pompuan!!)
A: alamak wei,,aku betol2  xde niat pape..huhu aku saja je..sori la ek…
Bagi mengelakkan kejadian yg x diingini,,aku terus unfriend mamat yang aku x kenal tu…immediately!!
Ulasan aku:
1.    Mamat ni memang sayang giler kat awek dia..
2.    Dia setia.

3.    Aku memang macam ni,,terlebih frenly kat fb walaupun bila jumpa real2 aku haram x kenai sorang pon!hadeh~~
4.    Aku add sapa2 yg suka kucing.. (xmo buat dah!!)
5.    Ayat aku jangan nakal2 tu bermaksud…”ko tu dah tua,,so jgn la nakal2 macam bebudak dulu…”
6.    Maybe awek bakal isteri dia ingat dia telah “nakal2” ngn aku..astaghfirullah..
7.    Yela2,,aku mengaku aku memang blur+bengong kalo bab2 ni…huwaaaaa~~~~

UniMeOw: tobat aku x wish bday camtu dah!!kecuali kat orang yg aku mmg kenal..huhu

tobat aku xmo cium kasut ni dah!! nyesal aku aw..:p

17 comments:

faizal mohd said...

haha. tu lah.
takpe, jadikan sbg smpadan. :)

Naz said...

hehe..pengalaman tu

UniMeOw said...

erm,,pengalaman yg bg pengajaran..

m4rilyn said...

jangan sesekali add orang kita tak kenal walau ada gambar kucing kat page orang tu :)

Ca Cik Duyung said...

erk..bkal laki org? naseb bukan laki orang lagi..hehe

ca pon frenly gak kdg2 kat fb..tp ca akan selidik dulu dia sape..hehe

GtHans said...

ahaha..opsss..lucu laa..takper tu pengalaman..;)

PeJuAnG CinTa said...

hahaha tergelak pc bace ~ hahah lepas ni asal ade dp kucing je.. sume add hahah

UniMeOw said...

alaaa sebab dia sama u...sb 2 slamber badak je g add..

hadeh,,,ni mmg tobat nasuha ni~

Alieza Dayasari said...

aduhai... macam mana lah bleh jadi mcm tu... huhuhu.....
tak per lah.. sama2 jadikan pengajaran...

sufi said...

i think ..sy pernah bace komen tu...

UniMeOw said...

lieza:huhu baiklah! >_<

sufi:skg pon ada je k uni post "jgn nakal2" 2,,tp kat pmpuan je la...melawak..

Balqis Azhar said...

ghahahah :))

friendly sanagt !

UniMeOw said...

huwaaa jgn la perli ceq balqis..sob3~

sha my heart said...

kena fikir juga nak tulis tu. (ni tengah fikir nak tulis la ni. Hikhik)

UniMeOw said...

ha'ah,,akibat x pk dulu la jd cmni..:p

siti najuwa said...

ntah2 mamat ni pakwe aku..
aduh...sayang sungguh dia kat aku...haha

UniMeOw said...

hahahaha xleh blah nye stetmen r jwa...

hmm bes kan kalo dpt pkwe ceni,,tp lg bes kalo dpt laki ceni..
igt senang ka laki nk setia..muahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...