Tuesday, 27 December 2011

Lelaki memang nampak x macho bila… (PART 2)


1.   Tunjuk hebat
Tak kesah la dia show off kat kawan laki or pompuan, laki yang macam ni aku tak pernah nampak dia macho..mintak mahap la..
Aku rasa lelaki yang sentiasa merendah diri jauh lebih macho! Always~

2.   Mintak no fon pompuan kat orang lain
Ni yang paling aku pantang..pantang tok nenek kucing aku taw x..
Kalo berani sangat, mintak la sendiri. Senang.
Dah la mintak no kat orang, bila 1st time mesej, boleh pulak buat2 x kenal, buat2 salah nombor..
Eeiiyuuu~~ geli geleman!

3.   X reti hormat orang tua
Bukan je x hormat, malah boleh pulak gelak kat pakcik tua yang pakai helmet terbalik! Maybe dia x perasan sebab rabun dekat, who knows?
Jangan lupa bro, ko pun akan tua satu hari nanti.. tu pun kalau umur ko panjang la kan..

4.   Suka2 hati sepak binatang
*kecuali binatang yang bahaya yer
Kucing kurus tu pun x mintak la hidup dia susah macam tu.. ko nak ke kalau ko lapar giler tapi lupa bawak duit..then kena sepak sebab mintak sikit makanan kat orang len.. ko suka? Kalau suka meh aku nak wat kat ko..wachhaa!!! *garang tiba2..haha

5.   Terpedaya dengan luaran seorang wanita
Yang ni memang ramai la..hehe..
Ermm kalo describe panjang2 kang macam mengaibkan kaum sendiri pulak..
Tapi tu la guys, jangan mudah tertipu yer.. x semuanya yang nampak indah itu indah sebenarnya..

6.   Berani sentuh pompuan walaupun tahu hukumnya haram
Kalo ko betol2 macho, g jumpa bapak dia..cakap:
“pakcik, saya dah x sabar nak pegang anak pakcik. So saya nak kawen dengan dia..kalau buleh sekarang jugak!!”

Taraaa~~ kan macho? :p

7.   Cerewet
Kasut kotor sikit dah duduk x senang..
 baju gf ada bulu kucing sikit dah membebel seharian..
sehari 10x tengok cermin..
 makanan tak cukup garam sikit dah melenting kat mamak..
awek g tandas lama sikit dah muncung sedepa..
OMG, semoga aku x dipertemukan dengan makhluk sebegini..rimas!



8.   Ungkit kebaikan
Yaaa…..inilah perbuatan yang paling tidak memachokan seorang lelaki…
Baru bagi pinjam kereta sekali dah ungkit2. Baru bagi kawan pinjam kredit 1 sen, dah ngungkit..
Hmmm masa baik x ungkit, bila x kena angin sikit ngan orang, mula la nak mengungkit..
Ko taw tak, sekali ko ungkit kebaikan ko, orang dah malas nak mintak tolong kat ko.. pastu jangan heran pulak taw kenapa orang meluat kat ko..haha

UniMeOw: byk lg sebenarnya,, tp dah la..kang ada yang bakor blog aku pulak nampak macam aku anti-lelaki lak..muahaha~

8 comments:

sufi said...

>_< ----> (^__^)

GtHans said...

♫♪♫ senyum..tak perlu kata apa2..♪♫♪

Zamri said...

aku ni kire macho la kn yuni ^_^

UniMeOw said...

sufi & kak shomey shayang:hehe... snyum tnda setuju..

zamri:haihhh ni yg ak nak tambah point lg ni...lalala~~

IntaNBerliaN said...

hihi zamri tu dh mngaku dia macho :-)

UniMeOw said...

hihi 2 dy yg nilai dri sdri..

belom juri profesional ni yg nilai..hik3~

Zamri said...

korang ngumpat aku ea?

UniMeOw said...

alamak,,,dy datang...!!! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...