Wednesday, 18 January 2012

Bela ikan kecik dalam bilik



*cis,,tajuk n3 yang x eksklusif langsung!*
Tadi,,kawan aku, Fiey dah nak balik Sabah. Fiey ada bela ikan kecik, xtau la nama apa.. dia rahsia, xmo gtaw aku.. tapi aku sure nama ikan tu sempena nama bf dia..hahaha
Oleh kerana Fiey xsanggup membunuh ikannya sendiri dengan membawak ikan tu naik flight, maka aku dengan berbesar hati memvolunteerkan diri nak bela ikan tu sementara cuti sem.
Walaupun aku tahu Eddy (kucing aku kat umah) xkan senang2 melepaskan “lauk mini”nya ini, aku tetap teringin nak ambik risiko tu kerana x sanggup membiarkan Fiey lepaskan ikan kecik ni kat tasik u yang macam teh ais tu..
Sebenarnya aku saja nak bela, sebagai latihan untuk aku bela harimau dalam bilik sem depan.. errr I mean bela kura2 comel la! >_<
Lebih kurang je kot kan bela ikan dengan kura2. Tukar air, bagi makan..dan yang paling penting..bagi perhatian & kasih sayang..hehe…
Ni pic ikan tu..sekoq jer..


*sori pic aku blur,,kamera problem tp gatal nak mek gambaq jugak…hehe
yang biru kat belakang 2 cermin..ikan ni akan marah bila nampak "sekor lagi ikan" kat cermin..hehe
kaler sebenar dia biru2...comel sgt!
 UniMeOw: semoga ikan ni masih hidup masa aku nak bagi balik kat Fiey.. amin..:)

14 comments:

GtHans said...

mudah2an..Aminnn :)

Ku Azhar said...

wahhhh ikan laga!!! :)

UniMeOw said...

kakak:tq aminkan...^_^

k.A:erm,,org kedah pgil ikan kaghim! :D

sufi said...

k.unimeow.. tu ikan laga or org klntn pggil ikn pila.. huhuhu.. ikan kaghim tu laen.. tu ikn hiasan... kt umah bnyak ikn kaghim n ikan tu kecik lg dr ikn laga...hehehe...

UniMeOw said...

oo ek?br ceq taw~

meowwmania said...

insyaAllah mudah-mudahan... :)

UniMeOw said...

tQ mm..:)

hud aikara said...

hehehehe..saya pon bela ikan beta/laga gak sekarang..tapi motifnya sebab nak jauhkan pokok air adik saya dari dijadikan tempat beranaknya cik aedes..

UniMeOw said...

ooo..paham2..
ikan laga mam jentik2 ek...huhuhu

IntaNBerliaN said...

cantiklah ikan ni.. mg ikan ni makin segar bugar dibawah jagaan awk..:-)

UniMeOw said...

amin,,,!!

uni aminkan jugak wpun uni nmpk mcm dy mkin xchat..uhuk~~

Afiah Akfarinah said...

comey ngat ikan nie kn...thnks byk2 sbb tolg jagakan....

Afiah Akfarinah said...

xpernah ag la org bg nm ikan smpena nm xbf yea...fie org first bwt..haha

UniMeOw said...

haha kan dah kata,,,mst smpena nm bf/xbf nye lah!haha,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...